fotbollresor-liverpool-01.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Bästa tipsen inför fotbollsresan till Liverpool

You’ll never walk alone – att uppleva stämningen live på Anfield är ett minne för livet. Här följer de bästa tipsen inför besöket på en av världens mest kända fotbollsarenor.

För det första: boka matchbiljetten långt i förväg! Biljetterna till Liverpool FC:s matcher blir snabbt slutsålda. LFC Supporters Club Sweden har utförlig information om hur du köper biljetter på egen hand och anordnar även fotbollsresor Liverpool. På sajten hittar du även spelschemat för hela säsongen.

”This is Anfield”

Anfield ligger bara 5 km från Liverpools centrum och det enklaste är att ta en taxi. Det kostar bara ca 10 pund och du slipper den långa promenaden från tunnelbanestationen. Fotbollsresor Liverpool är populära! Om du vill ladda upp inför matchen tillsammans med Liverpools mest trogna supportrar ska du besöka pubarna The Park eller The Albert som ligger intill The Kop, en av världens mest kända hemmaläktare. Om Liverpool är laget i ditt hjärta är ett besök på LFC Museum and Tour ett måste. På den guidade touren får du besöka omklädningsrummen, gå genom spelargången med den klassiska ”This is Anfield”-skylten och lära dig massor om klubbens anrika historia. Observera att touren inte är öppen på matchdagar.   

Glöm inte tröjan!

The Reds klassiska matchställ har inte alltid varit helrött – de fyra första åren (1892-1895) var klubbdräkten blå och vit. Därefter infördes den röda tröjan, men det var först i november 1964 som den legendariska tränaren Bill Shankly tröttnade på de vita shortsen och strumporna och skickade ut sina mannar i helrött – tanken var att få spelarna att se större och farligare ut! Och kanske hade han rätt, för sex månader senare vann laget FA Cupen för första gången i klubbens historia. Om du vill visa att du är en tvättäkta scouser kan du köpa säsongens matchtröja här.

Att göra i Liverpool

Även om du först och främst besöker Liverpool för att se på fotboll i världsklass kan det vara kul att se något annat också. Stadskärnan är relativt liten så det går enkelt att ta sig runt till fots. Det finns mycket att upptäcka och nöjeslivet är utmärkt. Liverpoolborna gillar att festa!  

  • Albert Dock: Detta vackra hamnområde bjuder på en fantastisk blandning av kulturminnesmärkta lagerbyggnader från 1800-talet, intressanta museer och mängder av restauranger och caféer.

  • The Beatles Story: Denna interaktiva och underhållande utställning om världens mest kända popband får du inte missa när du besöker Liverpool. Här får du allt som är värt att veta om bandets historia och karriär. Museet ligger i Albert Dock.

  • Liverpool One: Ett modernt och fräscht shoppingkvarter mitt i centrum med ett stort och bra utbud av butiker, caféer och restauranger.

  • Mathew Street: Liverpools nöjesgata nummer ett. Här ligger bland annat den legendariska klubben The Cavern där Beatles spelade 192 gånger.

  • Alma de Cuba: ”Kubas själ” är stadens hetaste ställe och har en minst sagt spektakulär interiör. Denna kubanska restaurang och bar var tidigare en katolsk kyrka.

Boka hotell i Liverpool inför resan 

När du ska åka på fotbollsresa till Liverpool behöver du självklart också boka hotell. Med förmånsprogrammet re:member reward får du upp till 25 % reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokningar hos Hotels.com

Betalar du även din resa med kreditkortet re:member flex så ingår en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. Om du inte redan har kortet kan du ansöka om kreditkort från re:member här.  

 

Trevlig resa!

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2022-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.