fotbollsresa-till-barcelona.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Fotbollsresa till Barcelona - Fotboll, bad och nöjesliv

Med sitt snabba, vackra passningsspel är FC Barcelona laget som har förändrat världsfotbollen från grunden. Eller som Lars Lagerbäck uttryckte det: ”Det är klart, med de spelarna de har så kan de spela så här”. Att uppleva Messi, Suarez, Neymar, Iniesta, Dani Alves och de övriga stjärnorna på plats på Camp Nou är något alldeles extra! Här är några användbara tips inför resan.

Köpa biljetter

Camp Nou är Europas största fotbollsstadion med plats för 98 000 åskådare och med undantag av vissa stormatcher som El Clasico är det förhållandevis lätt att få tag på biljetter. Det säkraste och billigaste sättet är att köpa biljetten direkt från klubbens officiella hemsida. Välj plats/prisläge, betala och skriv sedan ut biljetten. Supersmidigt! Många väljer en fotbollsresa Barcelona och få blir besvikna! 

Så här tar du dig till Camp Nou

Lokaltrafiken i Barcelona är utmärkt och det lättaste sättet att ta sig till Camp Nou är att ta tunnelbanan. Beroende på var ditt hotell ligger kan du antingen åka tunnelbanans gröna linje (L3) till stationen “Les Corts” eller den blå linjen (L5) och kliva av vid stationen “Collblanc”.

Att göra i Barcelona

Listan över saker att se och göra i Barcelona kan göras hur lång som helst. I Kataloniens huvudstad finns allt du kan önska: spännande arkitektur, bra shopping, mysiga kaféer, livliga barer, tapasrestauranger och mängder av nattklubbar. En fotbollsresa barcelona blir lätt även en kultur-resa.

Fotbollsresor Barcelona

Shoppa i gotiska kvarteren

Om du promenerar nerför Barcelonas mest kända boulevard, La Rambla, med dess blomsterförsäljare, gatukonstnärer och mänskliga statyer har du de medeltida gotiska kvarteren på vänster sida. I denna charmiga labyrint av slingrande gator och små torg finns många vackra byggnader att se på, bland annat katedralen Santa Maria del Mar och de gotiska byggnaderna kring Placa del Rei (Kungens torg). Området är fullt av små butiker som säljer allt mellan himmel och jord och man kan gå omkring i timtal och bara njuta av allt. Shoppingtips: skor och väskor.   

Gaudís arkitektur

Ingen har lämnat ett större avtryck i Barcelonas stadsbild än arkitekten Antoni Gaudí (1852-1926). Den ofullbordade katedralen Sagrada Família är ett av stadens mest berömda landmärken och är definitivt värd ett besök. Tips: Köp biljett till Sagrada Família i förväg här så slipper du de långa köerna.

Andra kända Gaudí-alster är parken Park Güell och det fantastiska huset Casa Milà som även kallas La Pedrera (stenbrottet) och är byggt helt utan räta vinklar!

Pubar

Det finns hur mycket barer och pubar som helst i Barcelona. Om du föredrar irländska pubar och vill ladda upp inför matchen tillsammans med andra svenskar kan du till exempel besöka Ryans på Carrer Escudellers, 24 eller P. Flathery’s på Plaza Joaquim Xirau (båda ligger ett stenkast från Ramblan i de gotiska kvarteren).  

Nattklubbar

CDLC – Carpe Diem Lounge Club, den före detta FC Barcelona-spelaren Patrick Kluiverts exklusiva restaurang och nattklubb, ligger nere vid stranden i närheten av Port Olimpic. Här kan det hända att en och annan kändis slinker in för en drink.

Opium är en av Barcelonas största klubbar och ligger även den nere vid beachen. Klubben har öppet alla dagar i veckan. Inträdet kostar 15-20 euro och då ingår en drink.

Razzmatazz är en live-klubb med fem olika scener. Här spelar både liveband och dj’s. Stort ställe med fullt ös! Två öl brukar ingå i inträdet som kostar ca 20 euro.

Strandliv i Barcelona

Om du väljer att besöka Barcelona i början på La Liga-säsongen (augusti-oktober) kan du kombinera fotbollsresan med en skön badsemester. Staden är ju lite unik på det sättet att beachen i princip ligger mitt i city.

Playa de la Barceloneta är en av de längsta stränderna (ca 1100 m) och ligger bara tio minuters promenad från huvudgatan La Rambla. Den perfekta platsen för att ta en simtur eller en drink i värmen! Andra stränder nära centrum är Nova Icaria och Sant Sebastià,som är Barcelonabornas favoritbeach.  

Boka hotell inför fotbollsresan till Barcelona

När du ska åka på fotbollsresa till Barcelona behöver du självklart också boka hotell. Med förmånsprogrammet re:member reward får du upp till 25 % reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokningar hos Hotels.com

Betalar du även din resa med kreditkortet re:member flex så ingår en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. Om du inte redan har kortet kan du ansöka om kreditkort från re:member här.  

Trevlig fotbollsresa till Barcelona!

 

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2022-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.