budgettips-berlin.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Våra bästa budgettips när du ska resa till Berlin

En helgtur till Berlin behöver inte vara så dyr. Du kan uppleva konst, restauranger och uteliv i de trendiga stadsdelarna Mitte och Kreuzberg för mindre än du tror. Här är våra bästa guide med restips för Berlin när du reser på en budget.

Rik historia, modern konst, beroendeframkallande street food, spektakulär arkitektur och vänliga människor är bara några av de saker som världsmetropolen kan erbjuda. Under en helg finns det gott om saker att göra – utan att  du behöver tömma plånboken. Här är våra bästa tips för de mest populära stadsdelarna i Berlin, samt hur du kan uppleva den tyska huvudstaden på en begränsad budget.

Tips på boende i Berlin

Det finns många eleganta hotell i Berlin och bland pulserande barer och restauranger, konstgallerier, coola butiker och lokalproducerad design, ligger The Circus Hotel, Hostel and Apartments. Här kan du hitta övernattning i alla prisklasser.

The Circus har högkvalitativ service och vänlig personal, men det är speciellt den moderna utformningen och den ungdomliga inredningen som imponerar. Alldeles i närheten har du dessutom tillgång till kollektivtrafik, så att du enkelt kan resa runt och upptäcka staden.

Kom ihåg att du med ditt re:member flex kreditkort kan få flera bra fördelar via förmånsprogrammet re:member reward. Om du utnyttjar förmånsprogrammet kan du spara upp till hela 10 % när du bokar hotell via hotels.com.

Tips på vad du kan göra i Berlin

Det finns många sevärdheter i Berlin som du inte får missa, men vårt främsta tips är konsten som finns i staden. Det är nämligen så att konsten sträcker sig långt utöver galleriväggar och museer. Du kan ta del av stadens kreativitet på de flesta murväggar – inklusive Berlinmuren – och Kreuzberg-området har extra mycket att bjuda på när det gäller detta.

Du kan utforska gatukonsten på egen hand, eller följa med på en guidad tur. Under tre timmar kommer du få uppleva Berlins underjordiska konsthemligheter och det är ingen tvekan om att du kommer lära dig skillnaden mellan klotter och graffiti.

Om du speciellt är på jakt efter kultur och vill ta med dig något hem från staden, bör turen gå via den ultramoderna bokhandeln Do You Read Me?! i stadsdelen Mitte.

Tips på vad du kan äta i Berlin

Det tyska köket får kanske inte samma erkännande som det franska och italienska, men det har faktiskt mer än tillräckligt att erbjuda. Även om du kan frossa i riktiga tyska klassiker så som schnitzel och schweinshaxe – en rätt som består av fläsklägg med svål – finns det gott om andra matupplevelser du bör prova på. Eftersom att den här guiden handlar om att resa på en budget har vi givetvis också tips på vad du bör äta om du älskar mat, men samtidigt vill skona plånboken.

Trendiga Mitte har gott om snabbmatsalternativ, men överst på listan borde Curry 61 stå. Currywurst uppfanns efter andra världskriget och är en bratwurst i skivor som serveras i tomatsås fylld med curry. Detta är en favorit hos många berlinare och säljs över hela staden, men Curry 61 på Oranienburger Straße är kanske det bästa stället att uppleva maträtten på.

Restaurangen Henne är en attraktion i sig själv och har hållit fast vid samma minimalistiska meny ända sedan öppningen år 1908. På Leuschnerdamm 25 har restaurangen drivits som ett värdshus under alla dessa år och nyckelordet på menyn är fågel. Den krispiga kycklingen är så bra stekt att du inte bara vill slicka dina fingrar, utan hela tallriken. Tysk potatissallad och en kall öl är de perfekta tillbehören.

För dig som gillar sötsaker är en tur till den självutnämnt största chokladbutiken i världen, Fassbender & Rausch, ett måste. På Charlottenstraße 60 hittar du ett spännande sortiment med många godbitar och iögonfallande kreationer i form av till exempel Brandenburger Tor och Berlin Reichstag – helt gjorda i choklad.

Ta med dig kreditkortet

Det är ingen tvekan om att det är smart att ha med sig kreditkort när man är på resande fot. Men med ett re:member flex kreditkort får du mer fördelar än bara så. Du får nämligen också tillgång till förmånsprogrammet re:member reward som ger bra rabatter i över 300 webbutiker.

Du kan bland annat spara in pengar på flygbiljetter när du bokar via Flygpoolen eller Expedia. Du får dessutom upptill 10 % rabatt när du bokar hotell via Hotels.com. Observera att du ej får rabatt på moms- och fraktkostnader.

Du som inte redan har ett kreditkort kan snabbt och enkelt ansöka om ett re:member kreditkort här.

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2022-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67% vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24%, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.