bra-saker-att-veta-om-du-ska-till-berlin.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Bra saker att veta om du ska resa till Berlin

Kort resväg och kombinationen av kvalité och pris har gjort den tyska huvudstaden till ett favoritresmål för många svenskar. Du har nog en del tankar om vad du vill göra när du ska resa till Berlin och här får du en liten introduktion med praktisk information.

Bästa tiden för att resa till Berlin

Precis som i Sverige måste berlinarna stå ut med kalla vintrar, även än de är något mildare än här. Sommarmånaderna juli och augusti är de varmaste och det är också då flest åker hit, men tänk på att det även kan regna mycket under denna period.

Om du väljer att resa i maj, juni, september eller oktober kan du uppleva ett flertal festivaler och få en mer autentisk upplevelse. Det är dessutom enklare att packa eftersom vädret är mer stabilt vid den här tiden på året.

Så reser du till Berlin

En flygtur till Berlin tar inte mer än 1,5 timme, om du väljer direktflyg från till exempel Stockholm. Den tyska storstaden har två flygplatser. Tegel (TXL), som mest används till reguljärflyg, ligger inte mer än åtta kilometer från Berlins centrum. Schönefeld (SXF) är den andra flygplatsen och den ligger ungefär 18 kilometer från centrum.

Även om de flesta väljer flyg när de ska åka till Berlin, finns det även andra sätt att ta sig till den tyska huvudstaden. Om du har gott om tid kan du tåget från Göteborg som går via Malmö och Köpenhamn för att sedan stanna i Berlin. Detta alternativ tar något längre tid, ungefär 18 timmar.

Du kan faktiskt också ta bussen från Stockholm till Berlin. Turen med Euroline från Stockholm tar ungefär 20 timmar, men då får du också chansen att njuta mer av det vackra landskapet än om du flyger. Under bussfärden kan du köpa en reseguide så du är redo att ta dig an staden när du väl är framme.

Så tar du dig runt i Berlin

Det finns flera sätt att ta sig runt på i Berlin. Det mest effektiva är U-Bahn som är igång mellan 04.00 och 00.30 varje dag samt hela natten på fredagar, lördagar och vid högtider. S-Bahn kör mer sällan än U-Bahn, men med färre stopp, vilket kan vara praktiskt om du ska åka lite längre.

Dessutom kan du använda stadsbussar för att ta dig runt i Berlin. Även om det går långsamt så är det ett bra sätt att lära sig hitta i staden och dessutom få lite extra sightseeing på köpet. Söndag till torsdag kan du även ta dig runt med hjälp av nattbussar som kör varje timme.

I de östliga delarna av staden kan du ta dig runt med spårvagn. Ett annat alternativ är att hyra cykel då det i Berlin finns många uthyrningsstationer och mycket bra cykelvägar. Om du blir trött i benen är det tillåtet att ta med cykeln på vissa specialmärkta U-Bahn och S-Bahn-vagnar. Du kan givetvis också ta en taxi, vilket faktiskt är ett ganska prisvärt alternativ, men tänk på att du bör undvika bilköerna som uppstår under dagtid.

Få rabatt på din resa till Berlin med re:member 

Detta gäller inte bara din resa till Berlin, utan alla resor du åker på – kom ihåg att ordna en bra  reseförsäkring innan du åker. Detta får du automatiskt om du betalar mer än hälften av resekostnaden med ett re:member kreditkort, och du har väl koll på alla de fördelar du får när du använder ditt kreditkort  under resan?

Med ett re:member flex kreditkort får du många fördelar, bland annat tillgång till förmånsprogrammet re:member reward som ger bra rabatter i över 300 webbutiker. Du kan bland annat spara pengar på flygbiljetter när du bokar via till exempel Flygpoolen eller Expedia. Du får dessutom upp till 10 % rabatt när du bokar hotell via Hotels.com. Observera att moms- och fraktkostader ej är inkluderat i reward-rabatten.

Om du inte redan har ett kreditkort, kan du snabbt och enkelt ansöka om ett re:member kreditkort här.

 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.