flyg-till-berlin.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

5 anledningar att flyga till Berlin

Den tyska huvudstaden är full av spännande attraktioner och erbjuder ett stort urval av olika saker att hitta på. Om du vill ha en lite annorlunda storstadssemester är detta stället att åka till. Nedan anger vi fem anledningar att flyga till Berlin redan i år.

1. Stadens historia

Om du vill åka till en stad som är full av historia behöver du inte leta längre – för om du verkligen är intresserad av historiska händelser så bör du besöka Berlin. En stor del av den moderna historien har faktiskt sin upprinnelse i just Berlin.

Även om alla länder har sin egen historia bör du utgå från bland annat Berlin om du vill lära dig mer om andra världskriget och den påverkan som kriget hade på Europa och resten av världen. Staden bär också många spår av kommunismen och är en stor del av Östeuropas historia. Besök DDR-museet, Checkpoint Charlie eller Berlinmuren för att lära dig mer.

2. Du kan vara dig själv

Du kommer antagligen inte att fullt ut förstå varför folk säger att staden bokstavligen skriker ut ”var dig själv” förrän du själv har varit där. Berlin ger intryck av att vara den mest liberala storstaden i hela Europa och alla passar in någonstans i staden.

Här finns många alternativa kulturer och stilar som samsas och i stadsdelar såsom Kreuzberg, Neukölln och Friedrichshain kan du hitta en mängd platser med ett myllrande folkliv som saknar motstycke. Det finns också en rad underjordiska barer, pubar och klubbar som kan vara väl värda ett besök.

3. Ett paradis för matälskare

Om du är av uppfattningen att vägen till hjärtat går genom magen är maten egentligen den enda anledning du behöver för att flyga till Berlin. Om du är vegan är Berlin kanske en av de bästa städerna i Europa för just dig. Du behöver inte ens leta för att hitta veganska restauranger, de finns överallt.

Berlin har många matmarknader, både utomhus och inomhus. Här hittar du olika typer av snacks, tyska viner, tysk ost och andra matvaror som får det att vattnas i munnen. När det gäller restauranger hittar du allt från italienskt till mexikanskt, turkiskt och asiatiskt.

4. Världshuvudstad för techno

De flesta håller med om att Tyskland är technons hemland och i Berlin hittar du en av världens häftigaste och mest exklusiva techno-klubbar, Berghain. De fester som arrangeras i byggnaden, som tidigare var ett kraftverk, är kända för att pågå länge och vara av hög kvalitet.

Hela Berlin har ett levande och galet nattliv. Några av de största och bästa klubbarna i hela Europa ligger i den tyska huvudstaden. Om du beger dig ut på Berlins gator på kvällen kommer du garanterat att hitta något som faller dig i smaken.

5. Mysiga butiker och marknader

Även om Berlin inte är känt som en shopping-destination så kanske den borde vara det. Staden är nämligen full av små, unika butiker. Här hittar du allt från secondhand-bokaffärer med gamla böcker till små vintage-butiker med högkvalitativa designkläder. Du hittar sådana här butiker vart du än går, men om du rör dig lite bort från centrum så kan du verkligen hitta de unika butikerna och göra riktiga kap.

Som nämnt ovan finns det massvis av matmarknader men även många andra marknader där du kan hitta ovanliga och fantastiska gamla skatter. Gör en snabb sökning på nätet innan du åker för att ta reda på vad som finns att hitta under din vistelse i Berlin.

Flyg till Berlin med re:member

Flyg till Berlin från Stockholm tar inte längre än cirka en och en halv timme och tack vare de många avgångarna är det lätt att hitta ett flyg som passar. Bland annat SAS har flera dagliga avgångar från Arlanda till Tegel Airport i Berlin – som ligger bara åtta kilometer från centrala Berlin. Du kan också välja att flyga till Berlin Brandenburg Airport som ligger cirka 18 kilometer från centrum.

Om du vill flyga så billigt som möjligt till Berlin bör du utnyttja de fördelaktiga erbjudanden som du får via förmånsprogrammet re:member reward, som följer med re:member flex kreditkort. Med re:member reward kan du spara pengar om du beställer flyg till Berlin hos bland annat Expedia och Flygpoolen. Observera att reward-rabatten ej inkluderar moms- och fraktkostnader.

 

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2022-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67% vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24%, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.