Par vid bil i solnedgång. Boka en romantisk weekend för två med ditt kreditkort från re:member.
re:member flex

Upptäck fördelarna med ett kreditkort från re:member. 

Läs mer

Dags för en romantisk weekend med din älskade?

Vad är det egentligen som gör en plats riktigt romantisk? Är det vyerna? Dofterna? Arkitekturen eller maten? Ja, troligen handlar det om en kombination av flera saker. Här listar vi några av 2020 års mest romantiska resmål.

Venedig

På väg hem i natten går ni vilse, hand i hand genom de labyrintiska gränderna. På Markusplatsen passerar ni gatusoparen som sakta och visslande banar sig fram igenom de tusentals kuttrande duvorna. Dimmorna är på väg att lätta. Från lagunen hörs mistlurens rop och det omisskännliga knarrandet från gondoljärens årtag, innan siluetten sakta lösgör sig från dimman och den svarta farkosten elegant glider in under Suckarnas bro. För att er kärlek ska vara för evigt sägs det att ni ska kyssa varandra, sittandes i en gondol, just som den passerar under denna bro. Behöver man säga något mer? Romantik stavas helt enkelt V-E-N-E-D-I-G! 

Trots att detta är en europeisk stad så finns här inga bilar, inga avgaser. Det är som att stiga rakt in i en historiebok. Ni bor lika historiskt, på hotell Danieli, där du på väg upp för den överdådiga trappan ryser till vid tanken på att du faktiskt tar i samma trappräcke som vidrörts av flera generationers gäster, i detta palats från 1300-talet. Nästa morgon plockar ni färska frukter från den dignande frukostbuffén och slår er ner på terrassen för att beundra den vackra utsikten över lagunen. Här hittar du fler historiska hoteller i Venedig.

Paris

Själva sinnebilden för en romantisk weekend är naturligtvis Paris. Ja, Paris är verkligen en romantisk stad. Vill du ha det romantiskt på parisiskt vis tar du med din älskade till Seines flodbankar där ni sakta vandrar fram hand i hand och ser skymningsljuset falla över staden. Har ni tur kanske ni till och med får höra tonerna från ett typiskt franskt dragspel på andra sidan floden.

Vill ni en gång i livet uppleva en klassisk parisisk glittershow så är en kväll på Moulin Rouge något ni inte vill missa. Förr hade detta nöjesetablissemang ett ganska skamfilat rykte men idag är ”Den röda kvarnen” en populär attraktion, framför allt bland par. Showen bjuder på cancan, akrobatik, komik och fantastiska dansnummer. Var dock beredd på en hel del nakna bröst, även om dessa numera visas upp med en viss välgörande självironi. För en tippenstämning kan ni stanna på charmiga Design Hotel Secret som har hamtat inspiration frå Moulin Rouge.

Romantisk weekend europa

Nattlivet i Paris kommer garanterat inte att göra er besvikna, här finns det något som passar alla smaker.

Dubrovnik

Dubrovnik, Kroatiens ”City of Romance”, anses vara en av de absolut vackraste städerna i världen med sin medeltida arkitektur och strålande utsikt över det Adriatiska havet. Så varför inte satsa på en romantisk weekend där? 

Vill du bjuda din älskade på grillad hummer och samtidigt kunna doppa fötterna i havet bokar du bord för två på restaurant Orsan. Här sitter ni direkt på kajkanten, vid bord med vita linnedukar, och med de förtöjda båtarna på en armlängds avstånd. 

Är detta inte romantiskt nog så kan ett besök på Restaurant Nautika vara det du letar efter. Nautika har nämligen, av det respekterade resemagasinet Condé Nast Traveller, blivit utsedd till världens sjätte mest romantiska restaurang. Här firade det norska kungaparet sin fyrtionde bröllopsdag, här har det japanska prinsparet Akishino ätit, liksom Bryan Ferry och Goldie Hawn – för att bara nämna några.

Betala resan med re:member

När ni väl har bestämt dig för vart ni vill resa så är det äntligen dags att boka biljetter. Med förmånsprogrammet re:member reward får du upp till 25% reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 200 webbutiker, bland annat 10% rabatt på hotellbokningar hos Hotels.com

Har du inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att du får hem det i god tid inför resan.

Trevlig resa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.