restauranger-i-goteborg.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Guide till de bästa restaurangerna i Göteborg

Sverige är kanske inte mest känt för sina "fine dining" restauranger, men det har kommit alltfler på senare år. I Göteborg finns flera lyxiga och förstklassiga restauranger, många med Michelinstjärna. Besök en eller flera av Göteborgs bästa restauranger. Om du inte bor i närheten av Göteborg kan det vara värt att åka hit på en weekend. Göteborg erbjuder något för alla vare sig du är ute efter shopping, nattliv, kultur, mat eller historia. Ta med dig ditt kreditkort från re:member så är du redo för en weekend i stan.

28+ - nya smakupplevelser utan kompromisser

Restaurang 28+ är en riktigt bra restaurang i Göteborg som har en stjärna i Michelinguiden. Här bjuds du på närproducerade och mestadels ekologiska råvaror som byts ut efter säsong. 28+ omarbetar sin meny var fjärde eller sjätte vecka, allt för att du som gäst ska få en så bra smakupplevelse som möjligt. Atmosfären i restaurangen är fransk och lyxig. Vita och perfekt strukna dukar på borden, bekväma stolar och levande ljus – en klassisk restaurang med ny touch. Besök gärna den fantastiska vinkällaren, en perfekt miljö för lagringen av vinerna och dessutom ett härligt ställe för ost, choklad och whiskey. Beställ en provsmakningsmeny från cirka 900 kronor.

Björk och Bambu – Ett samspel mellan Norden och Asien

Upplev en smakupplevelse i särklass där våra Nordiska smaker kombineras på ett elegant och smakfullt sätt med Asiens spännande kök. Konceptet och grundtanken är att du ska känna dig hemma med smakerna men få uppleva dem i ny form. Här får du själv möjligheten att välja på ett färdigt middagspaket i form av 4- eller 6-rätters. Du kan välja till antingen ett vin- eller ölpaket. Vill du hellre välja helt själv går det lika bra. På menyn står bland annat bläckfisk med majrova och mandel, ångad fläsksida med råraka, lökpuré och wasabi och ostronskivling. Hos Björk och Bambu kan du och ditt sällskap njuta av varandras sällskap i en lugn och avslappnad atmosfär. Prisklasserna ligger från 185 kronor för en rätt upp till dryga tusenlappen.

Barrique – Med vinet i fokus

För dig som älskar goda viner är Barrique ett bra restaurangval när du besöker Göteborg. Restaurangen startades kort efter en lyckad vinresa till Barcelona. Idén och grundtanken är helt enkelt att vinet ska få stå i fokus och att maten får rätta sig till vinet, istället för det andra hållet. Hos Barrique kan du beställa en så kallad Wine Dining där det bästa ur vinerna bidrar till att hela matupplevelsen blir bättre. Här är det råvarorna som får den centrala rollen på tallriken. Om du inte vill lägga pengarna på en middagsmeny kan du istället besöka restaurangen över en god och extra lyxig lunch. Testa på goda klassiker på fint sätt från dryga hundralappen.

Ansök ett kreditkort från re:member nu, så har du det innan du ska ge dig ut för att testa de bästa restaurangerna i Göteborg!

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2021-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.