prag-weekendresor.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 56 dagar räntefri kredit.

Läs mer om flex

24 timmar i Prag – weekendresor med re:member som skapar minnen för livet

Besök en av Europas pärlor – Prag. Staden myllrar av liv och här kan du promenera på gator och torg som stått här i många tusen år. Tjeckiens huvudstad är gammal, de första människorna kom hit cirka 500 år f.Kr. Upplev historien, kulturen och den goda maten under 24 timmar i Prag.

Kl. 08.00 – Frukost på Kafkas café

Ladda upp ordentligt för dina kommande timmar i Prag genom att avnjuta frukost på Kafkas Café. Detta historiska café har funnits sedan 1902 och var faktiskt Albert Einsteins och Franz Kafkas favoritställe. Här kan du ladda på energin med hembakad äppelstrudel och en kopp kaffe. Caféet hittar du på paradgatan Národní, en trappa upp.

Kl. 09.00 – En tur över Karlsbron

Ett besök i Prag är inte fulländat utan en promenad över Karlsbron – en av stadens mest kända symboler. Den vackra bron är av gotisk stil och är 520 meter lång. Här kan du njuta av gatumusikanter, vackra statyer och känna historiens vingslag. För just Karlsbron är särskilt intressant för oss svenskar då Sverige förlorade mot den tjeckiska armén under det trettioåriga kriget. Under 1600-talet lät Tjeckien bygga torn på båda sidor av bron. Dessa var till för att stärka Prags försvar mot Sverige.

Kl. 11.00 – Judiska kvarteren

När du ändå insuper historien i Prag kan du passa på att besöka de judiska kvarteren. Detta område är gammalt, det har funnits i staden sedan medeltiden och är känt som Josefov. Namnet är taget från Josef II som lyckades förbättra judarnas levnadsstandard.

Kl. 12.00 – Fyll på med en stadig lunch

Efter många historiska intryck är du förmodligen hungrig och det kan vara gott att äta lunch. Testa en inhemsk lunch på en av pubarna. Maten i Prag är ganska kraftig. Här äter människorna gärna kött som fläsk, knödel och surkål. Avnjut din lunch med en tjeckisk öl.  

Kl. 13.30 – Pragborgen och shopping

Spendera några timmar i Pragborgen, en gammal borg som byggdes redan på 800-talet. Borgen är mer som en liten stad med många söta små hus och vackra torg. Ta gärna med dig något minne hem från Prag genom att handla vackra hantverk som träsniderier och smycken av bärnsten. Du hittar det mesta på Pragmarknaden. För att komma dit tar du tunnelbanan och går av vid Vltavska.

Kl. 18.00 – Avsluta med festlig middag

En fantastisk dag i Prag avslutar du bäst med en riktig festmåltid hos U Malířů, en gammal restaurang som funnits sedan 1543. Här var ofta kejsaren Rudolf II. Detta är restaurangen för dig som vill avsluta din vistelse med en festmåltid i en annorlunda atmosfär.

Kl. 21.00 – Öl, dans eller vila

Om du känner att du är redo för sängen kan du få en god natts sömn på något av de fina hotellet i Gamla Stan. Om du är redo för mer av vad Prag har att erbjuda kan du klämma in dig i en mysig källarpub. Avnjut en pilsner och träffa trevliga människor eller slå klackarna i taket på någon av alla nattklubbar.

En weekendresa till Prag med re:member ger dig garanterat minnen för livet!

Boka din resa med re:member

Med re:member flex kredit får du tillgång till förmånsprogrammet re:member reward. Då får du upp till 25% reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 250 webbutiker, bland annat hos Hotels.com och Expedia

Har ni inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att ni får hem det i god tid inför resan.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.