stadsguide-skandinavien-stockholm.jpg
re:member flex

Upptäck fördelarna med ett kreditkort från re:member.

Läs mer

Stadsguider till Skandinavien - Detta kan du göra i Stockholm

Stockholm är en vacker stad under årets alla årstider. Det finns oändligt många saker att se och göra i Stockholm. Ta del av vår stadsguide av Stockholm och få bra tips på vad du kan se och göra i Stockholm. Besök Stockholm under en weekend eller spendera en hel vecka här. Oavsett hur länge du stannar finns det garanterat roliga saker att göra i Stockholm när du väl är här. 

Stockholm har en intressant historia som sträcker sig tillbaka till början av 1200-talet. En av de mest kända händelserna i Stockholm är dessvärre ingen lycklig historia. Stockholms blodbad skedde under två dagar (7-9:e november) och året var 1520. Detta var en av många hemska tragedier som följde efter att Kristian II (Kristian Tyrann) kröntes som kung i Sverige. Mitt på torget i Gamla Stan i Stockholm kan du själv stå på den plats där avrättningarna ägde rum. Torget kantas av färgglada hus och här finns idag mysiga caféer och restauranger och att promenera i Gamla Stan är en häftig upplevelse som du med fördel kan göra i en guidad tur.

Om du gillar kultur kommer du inte bli besviken av vad vår huvudstad har att erbjuda. Det finns massa roliga saker att göra i Stockholm för dig som är intresserad av kultur, exempelvis muséer som Fotografiska, Naturhistoriska och Vasamuseet. Du kan även uppleva kultur och historia genom att göra ett besök på Drottningholms slott – kungafamiljens permanenta boende.  

Roliga saker att göra i Stockholm för både barn och vuxna

Om du besöker Stockholm med barnen kan ett besök på Skansen vara roligt. Här kan ni både besöka världens äldsta friluftsmuseum och även ett historiskt Sverige som är byggt i miniatyr. Det kanske bästa av allt är såklart djurparken. Spendera en heldag här och ta en paus på en av de mysiga restaurangerna som ligger på området. Just restauranger finns det gott om i Stockholm och oavsett om du föredrar italienskt, svensk husmanskost eller något helt annat så kan du garanterat hitta något som faller dig i smaken. Förutom många billigare restauranger och lunchställen finns det flera lyxrestauranger i Stockholm med Michelinstjärnor.

Stockholm är, förutom sina otaliga museer och sitt rika nöjesliv, även känt för sin vackra skärgård. Om du vill uppleva något annorlunda i Stockholm, ska du boka in en tur med båt och se huvudstaden från vattennivå. Skärgården är särskilt vacker under sommaren och det hålls många båtturer. Förutom att Stockholm erbjuder det mesta som storstäder gör, finns goda möjligheter att kombinera en weekend här med friluftsliv. Både Djurgården och Nackareservatet ligger på nära avstånd från centrum och bjuder på vacker natur. Här kan hela familjen njuta av att vistas i skogen och bada i sjöar.

Läs fler av våra guider samlade med saker att göra i Stockholm här.

När du reser till Stockholm kan du med fördel boka din resa med en kreditkort från re:member, då kan du få tillgång till en mängd förmånliga försäkringar. Här i Sverige är det oftast inga problem att handla med sitt Visakort – de flesta restauranger och affärer accepterar det. Men det är inte ovanligt att det kan bli problem om du är utomlands. För att alltid vara på den säkra sidan kan det därför vara bra att du alltid har med dig både ett MasterCard och ett Visakort.

Ha en underbar vistelse i Stockholm!

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2022-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.