bra-att-veta-om-kreditkort-i-utlandet.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Bra att veta om kreditkort i utlandet

Ett gott råd till dig som ska ut och resa är att alltid ha minst två kort med dig. Tänk också på att alltid förvara korten på olika ställen i packningen vid resa. Ett av kreditkorten bör förstås vara mer lättillgängligt så att du alltid har pengar tillhands, medan de andra får fungera som reserv om oturen är framme och du blir bestulen eller tappar din plånbok.

Kreditkort från re:member kan användas över hela världen, inget annat kort har bättre täckning. Nedan hittar du några bra tips som kan vara bra att ha med sig när du ska resa och handla med kreditkort utomlands.

Betala alltid i lokal valuta

En vanlig fråga när man ska handla utomlands med kreditkort är i vilken valuta man vill betala. Oftast blir det billigare att betala i den lokala valutan istället för svenska kronor. På många orter har butiker och restauranger egna växelkurser, vilka vanligen är dyrare än de växelkurser som Mastercard och Visa erbjuder.

Var uppmärksam

Kontrollera alltid summan innan du godkänner med din PIN-kod eller underskrift och be alltid om kvitto och spara det. Kvittot kan komma väl till pass om du senare upptäcker att något har blivit fel. Ta inte ut kontanter om du tycker att det verkar vara något konstigt eller ovanligt med bankomaten - leta hellre upp en annan bankomat. Att man skimmar kreditkort är vanligare utomlands än i Sverige. Bedragarna monterar då en falsk kortläsare som läser av information från kortet som sedan kan användas i andra sammanhang. Se därför till att alltid skydda din kod när du knappar in den.  Skulle du ändå råka illa ut och få kortet skimmat, så kan det vara tryggt att veta att du får pengarna tillbaka av kortutgivaren.

Kreditkort kan löna sig

Hotell och biluthyrare reserverar ofta ett belopp som garanti för din betalning. Det kan därför vara smart att betala med kreditkort istället för med ditt betalkort som är kopplat till bankontot. Det kan vara ett sätt att undvika att binda upp pengar på lönekontot.

Det är därför alltid klokt att spara telefonnumret till vår Spärrtjänst (+46) 0771-24 15 00 i mobilen innan du reser. Då går det snabbare att spärra kortet om det skulle bli nödvändigt.

Här kan du läsa mer om fördelarna med kreditkort.

Ansök här

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2021-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.