bilsemester.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

6 smarta tips till dig som ska på bilsemester med barn

En bilsemester med barn kan vara allt annat än en dans på rosor. "Är vi framme snart?" efter 15 minuter av resan kan kännas hopplöst, men misströsta inte! Här har vi samlat massor av tips på hur du kan förbereda dig på bilsemestern med barnen. 

  1. Var mentalt förberedd. Allt kan hända och ni får räkna med att åksjuka, kisspauser och uttråkade barn blir en del av bilturen. Om du förbereder dig mentalt på att bilturen ska bli en positiv upplevelse för hela familjen är mycket vunnet redan på förhand.
  2. Aktiviteter. Förutom att ha en positiv mental inställning kan man dessutom köpa en del saker som bidrar till att bilsemestern blir trevlig. Spel, film och andra aktiviteter som kan få tiden att gå för barnen är en god investering. Men det är viktigt med variation så räkna inte med att en DVD-film kommer att kunna hålla intresset vid liv i mer än ett par timmar .
  3. Ta pauser. Såväl vuxna som barn måste sträcka på benen och få frisk luft ibland. Planera gärna var ni ska stoppa så att barnen kan få en lekplats eller gräsmatta att springa runt på en stund.
  4. Bekväma kläder och komfort. Se till att barnen kan sparka av sig skorna, ta av sig kläder om det blir för varmt eller ta på sig kläder eller en filt om de fryser. Om barnen har det obekvämt kan du räkna med tjat och bråk, så undvik om möjligt sådana situationer. En skön kudde att luta huvudet mot kan också göra underverk. Barn som har det bekvämt = vuxna som är nöjda
  5. Se till att ha gott om tid. Tänk på att en bilsemester med familjen inte handlar om att komma fortast möjligt från en plats till en annan. Själva bilturen är en del av semestern då ni kan uppleva många trevliga minnen bara ni tar er tid till det. Tid till pauser samt olika lekar under resans gång gör bilsemestern minnesvärd för både stora och små.
  6. Belöningar och morötter. Beröm barnen och ge dem belöningar under resans gång. Det behöver inte vara godis och socker. En liten överraskning i form av ett paket med ett spel eller såpbubblor kan vara ett bra trick värt att testa, för om barnen väntar på något gott kan de aldrig vänta för länge och håller därför ut lite längre.

Läs även vår artikel med ytterligare tips när du ska resa med barn här.

Förbered bilresan med re:member

Kreditkortet re:member flex kan också användas för att göra bilsemesteren med familjen mer bekväm. Då kan du dra nytta av rabatter i en rad reserelaterade nätbutiker genom förmånsprogrammet re:member reward. Kanske hittar du något som kan underhålla barnen i baksätet? Och genom att följa råden ovan kommer du antagligen att få en riktigt trevlig bilsemester som både vuxna och barn kommer minnas med glädje. Ansök om ett kreditkort idag så hinner du få kortet i god tid innan din nästa bilsemester!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.