tapeter-till-koket.jpg
  1. Start
  2. Kreditkort
  3. Tapetsera mer i köket!

Inspiration: tapeter till köket

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Hur ska man tänka om man vill komma igång med tapeter till köket? Med en fototapet är svaret enkelt: precis som du vill.

Vi är många som någon gång då och då drömmer om det där perfekta köket. Men att renovera kök kräver ofta mycket tid och pengar. Men det finns faktiskt en liten genväg här, nämligen tapeter. Med dagens moderna fototapeter kan du enkelt, snabbt och billigt förändra hela köket. re:member har intervjuat dinprint.se, experter på fototapetsering, för att få reda på ett och annat.

Tapeter till köket: Praktiskt och miljövänligt

Dagens fototapeter är inte bara billiga och enkla att jobba med, de är också långt mer praktiska än sina föregångare. När fototapeterna blev populära på 80-talet var det nog få som ens tänkte tanken att sätta upp dem i köket på grund av deras låga kvalitet och höga halter av skadliga kemikalier.

Att det inte får förekomma några farliga ämnen i de utrymmen där man jobbar med mat känns nog som en självklarhet för de flesta. Fredrik Ridström, som jobbar på fototapetsföretaget dinprint.se, instämmer.

- Dagens fototapeter är precis lika hållbara som vilken vanlig tapet som helst. Dessutom använder vi uteslutande miljövänlig och Svanenmärkt färg utan lösningsmedel.

Gör en tegelvägg eller sätt upp ett nytt fönster

Med en fototapet i köket behöver du inte begränsa dig till de motiv som finns på konventionella tapeter. Tanken med en fototapet är att du ska kunna skapa precis den miljö du vill ha. Tycker du att det känns mörkt i köket kan du välja ett motiv som föreställer ett fönster som släpper in solljus och vill du ha en kakel- eller tegelvägg är det lätt ordnat utan vare sig murbruk eller hantverkare.

- Just strukturer brukar vara ett populärt val i köket. En av mina favoriter är en rustik betongvägg med en stor spricka som sträcker sig över hela väggen. Det kan verkligen förvandla hela köket och ger ett riktigt häftigt intryck, berättar Fredrik.

Läs även våra tips på tapeter i vardagsrum här.

Snygga köksredskap

Vill du förändra dina köksväggar och söker efter inspiration behöver du inte göra mer än att dra ut en kökslåda. De redskap vi använder till vår dagliga matlagning är ofta inte bara praktiska utan också vackert formgivna. Den klassiska svenska spiralvispen där en tjock ståltråd bildar skaftet och en tunnare tråd virats i en lång spiral för att forma själva vispen är ett utmärkt exempel på minimalistisk design.

- Det finns många bra exempel på tapeter med bestick och köksredskap som har blivit en riktigt snygg fondvägg i köket, säger Fredrik. Många väljer att ha flera olika redskap som mönster medan andra kan ha en jättestor bild av något köksredskap som motiv, till exempel en spiralvisp. Möjligheterna är obegränsade och det är du som väljer efter eget tycke och smak.

Få restaurangkänsla med tapeter till köket

Fredrik berättar att det är vanligt att restauranger och caféer beställer tapeter från dinprint.se för att skapa den rätta känslan.

- Eftersom vi har ett så stort utbud finns det alla möjligheter att hitta något som kan fungera som ett genomgående tema eller som ger den rätta atmosfären.

Det betyder förstås också att den som vill skapa den där speciella restaurangkänslan hemma i köket kan göra samma sak.

- Samma utbud finns tillgängligt för alla oavsett om det gäller ett företag eller en privatperson. Ser du en tapet på ditt favoritcafé som du tycker är snygg finns alltid chansen att vi har samma tapet eller åtminstone en tapet med ett snarlikt motiv, säger Fredrik.

Läs också om hur du kan använda tapeter i sovrum här.

Råvaror på tapeten

Trots allt handlar köket om matlagning. Så varför inte ha din favoriträtt eller favoritråvara på väggen? Kanske det gör sig med en tapet med avokador?

- Haha, nu vet jag faktiskt inte om vi har något avokadomotiv, men det var en bra idé tycker jag, så det ska jag se till att vi tar med i vårt utbud. Det kommer nya motiv hela tiden. Så den som inte hittar precis det han eller hon är ute efter får gärna höra av sig till oss på dinprint.se, uppmanar Fredrik.

Så nu återstår bara att hitta din nya kökstapet. Välj din favoritingrediens i ett snyggt mönster, låt dig inspireras av kökslådan, helkakla köket eller återskapa väggarna på din favoritrestaurang. Med en fototapet kan du förvandla ditt kök till precis vad du vill.

Få rabatt på tapeter till köket med re:member reward

re:member reward är ett förmånsprogram för dig som har ett re:member flex eller re:member Mastercard kreditkort. Du får upp till 25 % reward-rabatt på utvalda produkter i över 250 webbutiker, blant annat ger Dinprint dig 15 % reward-rabatt.

Att handla med re:member reward är hur enkelt som helst:

  • Logga in och välj butik. Du loggar in med de fyra sista siffrorna på ditt re:member kreditkort, personnummer och postnummer. När du är inloggad kan du söka efter butik enligt kategori eller fritextsök. Klicka sedan på butikens namn för att gå till butikens hemsida.

  • Handla. Du handlar precis som vanligt med ditt re:memberkort och får en rabatt som dras av från din månadsfaktura. Det kostar aldrig något extra att handla via re:member reward.

  • Rabatten dras av från din nästa faktura från re:member. Rabatten kommer på din månadsfaktura så du behöver inte göra något annat än att betala med ditt re:memberkort. Observera att rabatten inte syns på kvittot från butiken, den ser du först på din månadsfaktura från re:member. Samtliga reward-rabatter gäller exklusive moms- och fraktkostnader.

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 29 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2018-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: EnterCard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.