bygg-sovalkov-av-gamla-fonster.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Bygg en sovalkov av gamla fönster

Trodde du att dina gamla fönster bara var skrot? I så fall: Tänk om! Fönsterramar, såväl med som utan glas, är en fantastisk tillgång när man vill skapa en ny inredning. Möjligheterna är närmast oändliga och med hjälp av lite fantasi och en hjälpande hand då och då kan du förnya ditt hem på sätt som du kanske inte har tänkt på tidigare. Varför inte bygga till en sovalkov? Det står många kasserade fönster på vindar och i källare runt omkring i landet, så även om du inte har några själv så finns det kanske i familjen eller bland vännerna som har några att ge bort?

Bygg en sovalkov av fönster

En sovalkov är ett trevligt inslag i både hus och lägenheter som bidrar till att skapa rymd. Vare sig du väljer att göra ett litet rum eller bara en avskärmad del, ger gamla fönster eller spegeldörrar ett avskärmat, rustikt och stilsäkert intryck som är lätt att tycka om. En dagbädd, läshörna eller en enkel gästsäng ger hemmet en extra dimension och kan bidra till att ge rummet en helt ny känsla. Kanske du behöver mer förvaringsplats? Då är detta precis vad du ska satsa på genom att du enkelt kan montera hyllor eller lådor i anslutning till den nya sängplatsen eller soffan så att du på ett enkelt sätt får en lösning på detta problem.

Läs också om hur du kan gjöra en sänggavel själv och få tips till inredning av sovrum här.

Återanvändning är elegant

Förutom att det är miljövänligt med återanvändning bidrar gamla möbler och inredningsdetaljer till att ge bostaden en speciell atmosfär och stil. När det handlar om fönsterramar öppnar sig många möjligheter. Det är enkelt att välja ytbehandling, till exempel lack, målarfärg eller att behandla träet så att det behåller sin naturliga färg – allt efter tycke och smak. Dessutom kan du experimentera med glas, speciellt om du får tag på gamla fönster med smårutor. Behöver du nya rutor vänder du dig till glasmästaren. Se bara till att ta med dig alla nödvändiga mått. Och varför inte experimentera med olika färger på rutorna? Själva sovalkoven är enkel att bygga. Du kan montera fönstren direkt på en läkt som du sedan fäster vid golvet så att fönstren blir monterade längs med väggen. Om du använder gamla glasade spegeldörrar är de något mer solida och kan fästas direkt i golvet eller väggen med hjälp av vinkeljärn.

Läs flera inredningstips här.

Använd fantasin!

Varför inte använda skjutdörrar i sovalkoven? Tänk dig att kunna öppna och stänga ingången till sovalkoven, det blir nästan som ett lusthus bara för dig! Allt du behöver till skjutdörrarna är skenor, som du hittar i ditt byggvaruhus. Personalen där kan tipsa dig om hur du ska gå tillväga. Kort sagt handlar det om att fästa skenor i golv och tak samt på det gamla fönstret eller dörren. Enkelt och smart!

Kom igång med ny sovalkov med re:member

Behöver du hjälp med att komma igång med ditt sovalkov-projekt kan ett re:member flex kreditkort hjälpa dig på vägen. Du kan få upp till 100 000 kronor i kredit utan årsavgift, varken det första året eller därpå följande år. Dessutom kan du betala tillbaka när det passar dig.

Med kreditkortet får du också tillgång till förmånsprogrammet re:member reward som ger dig upp till 25 % rabatt i över 300 webbutiker. Sedan är det dina behov vad du drömmer om som avgör hur du vill använda kortet. Om du inte redan har ett kort kan du ansöka om kreditkort här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.