forvandla-barnrummet-tonarsrum.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Renovera tonårsrummet för under 5 000 kronor

Att ha barn är underbart. Från att de är små och kryper omkring tills de är något äldre och springer omkring överallt. Helt plötsligt har de små barnen redan blivit tonåringar. Hur går det till? Det är svårt att hänga med i svängarna och ännu svårare att acceptera att barnen blir stora. Men det är naturens gång och för att vara med i förändringarna behöver du även renovera barnrummet till ett tonårsrum förr eller senare. För att övergången från barnrum till tonårsrum inte ska bli för dyr har vi smarta knep på hur du enklast gör om.

För att du ska förvandla barnrummet till ett lämpligt rum för en tonåring för under 5 000 kronor finns flera sätt att gå till väga. Först och främst brukar barnrummen ofta vara tapetserade i barnsliga tapeter eller målade i färger som blått, grönt, gult eller rosa. Här kan du på ett billigt och enkelt sätt snabbt förändra rummet drastiskt. Kom överens om en ny tapet eller färg med din tonåring och sätt igång med förarbetet. Att måla om är roligt om man är flera, kanske kan din tonåring hjälpa till?

Eftersom tonåringar behöver kunna göra läxor och ibland använda dator är det bra att köpa ett ordentligt skrivbord. Tonårsrummet kommer förmodligen se ungefär likadant ut de närmaste åren och därför är det bäst att tänka på valet av bord. Billiga skrivbord kan du hitta på både loppmarknader och på IKEA. Du och din tonåring kan sätta en personlig prägel på bordet genom att måla det i en fin färg. Om du behöver köpa en ny säng kan pengarna snabbt rinna iväg. IKEA har bra sängar av hög kvalitet och dessutom till bra priser. Kolla och jämför sängar och madrasser och kom ihåg att komfort och rätt säng är viktigt för att din tonåring ska sova bekvämt.

Så förvandlar du barnrummet till ett tonårsrum

Renovera och bygg om

Tonåringar kan ibland behöva mer utrymme än mindre barn och i vissa fall kan det vara behövligt att renovera i rummet. Om du är någorlunda händig kan du utföra en del renoveringsarbeten helt på egen hand. Kanske behöver du slå ut en vägg för att skapa mer utrymme eller skärma av i rummet med en rumsavdelare? Om rummet är litet kan det vara smart att välja en våningssäng. Det finns praktiska modeller där du kan placera skrivbordet under sängen.

Om du behöver lägga nytt golv i tonårsrummet kan du faktiskt göra det helt själv. Det finns smarta klickgolv som du helt enkelt klickar fast på det befintliga golvet. Att renovera ett rum kan bli kostsamt. Om du läser på och utför det mesta jobbet själv kan du spara in mycket pengar. Använd gärna ett av våra kreditkort när du betalar, då får du flera användbara försäkringar. Du kan dessutom delbetala dina köp om du använder kreditkort från re:member.

Läs mer om hur avbetalning fungerar och ansök om ett kreditkort idag!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.