inredningstrend-art-deco.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Trend: Art deco-inredning

Inredningsstilen art deco har en lång historia och uppkom som en slags reaktion och mottrend till den sparsamhet och de hårda tider som rådde under första världskriget. Den första riktiga art deco-perioden inföll på 1930-talet då det överdådiga, praktfulla och lyxiga stod i fokus. Intresset för art deco gått lite upp och ner genom åren men det har alltid funnits ett intresse sedan dess uppkomst för snart 100 år sedan.

Historien bakom art deco-inredning

Konsten i sig och konstnärerna har utgjort grunden för art deco som stilbildare inom inredning, formgivning och mycket mer, och så är det än idag. Lyx och stil har alltid varit utmärkande för inredningsstilen och även i vår tid karaktäriseras art deco av denna överdådighet. Om ditt hem är inrett i art deco-stil så råder det inga tvivel om att du har god smak och känsla för lyx och konstnärlig inredning. Den riktning inom art deco som har en lite mer strömlinjeformad framtoning har varit populär sedan 1930-talet och dess popularitet håller i sig än idag. En kombination av denna så kallade streamline art deco, som var något av en föregångare till modernismen, och den mer praktfulla, konstnärliga delen av stilen, ger en inredning som präglas av lyx. Än idag förknippas stilen med glamour och hög klass. Det är antagligen också därför stilen fortfarande är så populär – och det finns ingen anledning att tro annat än denna trend kommer att leva vidare in i framtiden.

Läs flera goda inredningstips här.

En smakfull inredningstrend som varar

Om du vill dekorera och inreda ditt hem i art deco-stil är det ett säkert tecken på att du har god smak och en känsla för klassisk och modern inredning. Något av det mest spännande med stilen är alla de valmöjligheter som den erbjuder. Stilen hämtar sin inspiration från en rad olika konstnärer och konststilar och det finns ett stort utbud av begagnade inredningsdetaljer och möbler men även av nyproducerade artiklar för dig som vill ge ditt hem en unik och spännande prägel.

Det går fortfarande att få tag på art deco-möbler från tidigt 1920-tal i gott skick – men då till ganska höga priser. Man kan med fördel kombinera gamla möbler med nyare, mer moderna versioner och massproducerade inredningsdetaljer och på så sätt inreda ditt hem på ett sätt som är präglat av din personliga smak och stil, i en prisklass du själv väljer.

Läs också tips till inredning av vardagsrum här.

Webbutiker med art deco-inredning

Om art deco-inredning är något du vill ha i ditt hem är det en bra idé att slå till när det dyker upp ett bra objekt. Med re:member kreditkort får du en kredit på upp till 100 000 kronor med möjlighet att återbetala när det passar dig. Med ett flex kreditkort från re:member får du också tillgång till förmånsprogrammet re:member rewardHär får du upp till 25 % rabatt i över 300 webbutiker, däribland på butiker med interiörvaror.

Om du inte redan har ett kreditkort från re:member kan du ansöka om det här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.