remember-mastercard-forsakringar.jpg

Försäkringar med re:member Mastercard

Är du rätt försäkrad?

Logga in på Mina Sidor för att se, ändra och lägga till försäkringar.

Läs mer

För närvarande finns det 12 stycken försäkringar som du kan välja till ditt kort. Tre stycken försäkringar ingår utan kostnad i ditt re:member kreditkort Mastercard. För att se dina aktiva val, ändra eller lägga till försäkringar loggar du in på Mina Sidor. Du är självklart även välkommen att kontakta oss på 0771-15 00 15 när du vill lägga till försäkringar till ditt kort.

Läs mer om våra försäkringar

För dig som har ansökt och fått ett kort efter 24 juni 2015 så ingår tre förmånliga försäkringar; prisgarantiköpskydd och avbeställningsskydd. Du kan när som helst logga in på Mina Sidor och byta eller lägga till försäkringar.

Du som har ett kort sedan tidigare måste själv välja dina tre kostnadsfria försäkringar. Om du inte redan har gjort det så logga in på Mina Sidor och lägg till de tre försäkringar som passar dig bäst. Du kan även fylla i denna blankett och skicka in.

Här nedanför kan du läsa mer om de olika försäkringarna som finns att välja till ditt kort. Läs mer om våra försäkringar genom att klicka på önskad rubrik.

Kostnadsfria MasterCard

Försäkringar du kan välja:

Aktivitetsskydd - re:member Mastercard

Om du under resa drabbas av akut sjukdom, olycksfall eller att bagaget inte kommit fram i tid lämnas ersättning för kostnader för hyra av aktivitetsutrustning 

Avbeställningskydd - re:member Mastercard

Om du betalat en resa med ditt re:member kreditkort kan du med hjälp av Avbeställningsskydd gardera dig mot oförutsedda händelser.

Evenemangsskydd - re:member Mastercard

Få ersättning för dina eventuella avbeställningskostnader.

Försening – person och bagage - re:member Mastercard

Om du köpt en resa med ditt re:memberkort och drabbas av att ditt flyg, båt, tåg eller buss blir inställt, överbokat eller vid avresa blir försenat med mer än fyra timmar.

Köpskydd - re:member Mastercard

Med Köpskydd får du två års allriskförsäkring på hemelektronik och hushållsmaskiner som du betalat för med ditt re:member kreditkort.

Missad avresa - re:member Mastercard

Om du betalat en resa med ditt re:member kreditkort och det allmänna färdmedlet från resans utgångspunkt blir försenat så att du missar en inbokad avgång kan du få ersättning för extrakostnader som uppstår för att komma ikapp/ansluta dig till resan.

Nyckelservice - re:member Mastercard

Om du på grund av rån eller en annan plötslig oförutsedd och ofrivillig händelse förlorar dina nycklar till din permanenta bostad hjälper Nyckelservice dig med att förmedla en låssmed för låsöppning.

Nödbiljetter - re:member Mastercard

Om du betalat en resa med ditt re:member kreditkort och på grund av stöld, rån, eller annan plötslig och oförutsedd händelse under resan förlorar dina färdbiljetter kan du med denna försäkring förmedlas likvärdiga nödbiljetter.

Nödkontanter - re:member Mastercard

Om du på en resa, som är betald med re:member kreditkort, blir bestulen eller förlorar ditt re:member kort, kan du få hjälp med nödkontanter.

Olycksfallsskada - re:member Mastercard

Du kan få ersättning om du på en resa, betalad med re:member kreditkort, råkar ut för en olycksfallsskada som leder till minst 20 % invaliditet eller dödsfall.

Prisgaranti - re:member Mastercard

Om du köpt en vara till ordinariepris och betalat med ditt re:member kreditkort och du inom 90 dagar från inköpsdatum hittar en identisk vara till ett lägre ordinarie pris lämnas ersättning för mellanskillnaden.

Självriskskydd - re:member Mastercard

Om det under en utlandsresa, som är betalad med ditt re:member kreditkort, inträffar en ersättningsbar skada i din permanenta bostad eller med din bil, lämnas ersättning för betald självrisk, dock högst 10 000 kr.

Läs mer i villkoren för Försäkringar (öppnas i ett nytt fönster).

Tilläggsförsäkring:

Betalningsskydd Plus

Ett extra skyddsnät vid ett plötsligt inkomstbortfall.

re:member Mastercard och Visa: Ordinarie årsavgift 195 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 29 kr). Kreditränta f.n. 16,24 % (2016-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 13,78 % utan årsavgift (15,89 % med årsavgift) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 614 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 801 kr/mån) med årsavgift. Det sammanlagda beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader och att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller.

Kreditgivare: EnterCard Sverige AB (org nr 556673- 0593) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.