Vad är ett kreditkort och hur fungerar det?

Ett kreditkort är en betalningslösning för dig som vill betala dina köp via en månatlig faktura istället för att köpet dras direkt från ditt bankkonto.

Läs hela svaret

När jag ska betala med mitt kort utomlands får jag ibland frågan om jag vill betala i svenska kronor. Är det bra att göra det?

Vi rekommenderar inte att betala med kreditkortet i svenska kronor utomlands då detta kan medföra väsentliga kursskillnader mot att betala i landets egen valuta.

Läs hela svaret

Fungerar mitt kreditkort på resan?

De flesta länder accepterar kortbetalningar med Mastercard eller Visa. Vi rekommenderar att du för säkerhets skull hör med din resebyrå alternativt ambassaden/konsulatet för det land du tänker besöka

Läs hela svaret

Vad ska jag göra om jag har förlorat mitt kreditkort?

Om ditt kreditkort har blivit stulet eller tappat eller om det dykt upp obehöriga köp/uttag måste du omgående spärra kreditkortet.

Läs hela svaret

Hur får jag snabbt reda på hur mycket jag har kvar att utnyttja på mitt kreditkort?

För att snabbt få reda på ditt saldo kan du använda dig av re:member-appen eller logga in på Mina Sidor. 

Läs hela svaret

Jag kan inte betala med mitt kreditkort, vad kan det vara för fel?

Att ett kort inte fungerar i en butik kan bero på en mängd olika saker. Är det ett engångstillfälle kan butiken, för ett ögonblick, tappat kommunikationen med oss som kortutgivare och kan därmed inte kontrollera att kortet är giltigt.

Läs hela svaret

Giltighetstiden på mitt kreditkort går snart ut, när och hur får jag ett nytt?

Cirka två veckor innan giltighetstiden på ditt nuvarande kort går ut så skickas ett ersättningskort hem till din folkbokförda adress.

Läs hela svaret

Blir det någon avgift om jag tar ut kontanter/växlar pengar med mitt kreditkort?

När man tar ut kontanter/växlar pengar med sitt kreditkort blir det en kontantuttagsavgift på 3 % av uttaget belopp, minimum 35 kr. Man kan max ta ut 20 000 kr per vecka.

Läs hela svaret

Hur gör jag för att beställa ett extrakort?

Man kan ha extrakort till annan person i hushållet som har fyllt 20 år. Extrakort är avgiftsfritt.

Läs hela svaret

Hur gör jag för att ansöka om räntefri delbetalning på ett köp?

Du kan delbetala köp mellan 3 000 – 20 000 kronor räntefritt i 6, 12 eller 24 månader. Detta måste ske inom 30 dagar efter det att köpet genomförts.

Läs hela svaret

Hur gör jag för att säga upp mitt kreditkort?

Du kan när som helst avsluta ditt re:member kreditkort. Om du vill avsluta kortet vänligen kontakta Kundservice 0771-15 00 15.

Läs hela svaret

Hur betalar jag av min räntefria delbetalning snabbare?

Om du önskar betala av din räntefria delbetalning snabbare än din valda betalningsplan kan du skicka ett meddelande till Kundservice via Mina Sidor. 

Läs hela svaret