forsakringen-som-skyddar-din-identitet.jpg
  1. Start
  2. Kreditkort
  3. Försäkringen som skyddar din identitet

Försäkringen som skyddar din identitet

Är du rätt försäkrad?

Logga in på Mina Sidor för att se, ändra och lägga till försäkringar.

Läs mer

Att få sin identitet kapad är en mardröm för de som drabbas. Dessvärre finns inte heller något hundraprocentigt skydd. Skulle du bli utsatt är det dessutom många försäkringsbolag som inte täcker för skadorna. I kreditkortet re:member more ingår en försäkring som ger skydd vid id-stöld.

Id-bedrägerierna ökar lavinartat. Samtidigt är det fortfarande ett relativt nytt fenomen i vårt samhälle och många tänker inte på att vi faktiskt behöver ett skydd som täcker ifall det skulle inträffa. Offren upptäcker oftast att deras identiteter har blivit kapade först när skadan redan är skedd och en faktura eller ett inkassokrav trillar ner i brevlådan. Nyckeln till bedrägeriet är personnumret och det är tyvärr inte allt för svårt att komma över. Om du är oförsiktig med dina personuppgifter på internet, tappar- eller får ditt pass och körkort stulet, eller om du råkar slänga papper med personlig information i pappersinsamlingen kan det enkelt hamna i fel händer.

Finns inget hundraprocentigt skydd

Förutom att vara medveten när du hanterar din personinformation menar experter att det inte finns något hundraprocentigt skydd mot att få sin identitet stulen. Vad många inte heller vet är att få försäkringsbolag faktiskt täcker för skadorna om det skulle inträffa. Med re:member more kreditkort ingår bland annat försäkringen skydd vid ID-stöld för alla som har ansökt och fått ett kort efter 24 juni 2015. För dig som har kortet sedan innan kan du när som helst logga in på Mina sidor och byta eller lägga till försäkringar. Skyddet täcker både för kostnader att skaffa nya handlingar och om det vill sig riktigt illa, för juridiskt ombud eller kostnader för obehöriga uttag och köp. På så sätt får du en försäkring mot id-stöld inkluderad i ditt re:meber more kort och kan fortsätta handla tryggt och säkert. Läs mer om re:members alla olika försäkringar här.

Ett samtal spärrar allt

Om du skulle tappa dina id-handlingar kan tjänsten StopService vara en stor trygghet. I paniken är det svårt att veta var du ska vända dig för att spärra det borttappade. Ännu värre om hela plånboken med mobil är borta – var ringer du då? StopService är en tillvalstjänst som innebär att du kan registrera både dina och alla hushållsmedlemmars bankkort, andra kort som exempelvis bensinkort, id-handlingar, mobiler och nycklar. Skulle de komma bort ringer du till StopService som hjälper dig att spärra. Självklart är det personlig service och öppet dygnet runt. Du behöver alltså inte ringa till alla olika instanser för de olika korten och telefonerna, utan allt går att lösa med ett enda samtal. Priset för tjänsten är 369 kronor och gäller för hela familjen. Läs mer om StopService här

re:member flex: Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 29 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74%-24,74% (2016-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67% vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån).**

re:member more: Ordinarie årsavgift 295 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 29 kr). Kreditränta f.n. 16,24 % (2016-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 13,78 % utan årsavgift (17,00 % med årsavgift) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 714 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 810 kr/mån) med årsavgift.*

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller.

* Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24%, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

** Det sammanlagda beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader och att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kreditgivare: EnterCard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.